Geslaagde dagreis met 62 man naar Oudenaarde

Met een tot de laatste plaats gevulde bus van Zeebra-tours reden we op zaterdag 5 oktober 2024 naar zusterstad Oudenaarde.
Bij manege ‘De Strohoeve’ van ondernemer Willy Naessens stonden de Oudenaardse mensen van onze evenknie, de VZW Oudenaarde en omstreken, Marc, Kathy en Rita al klaar om iedereen te ontvangen, de weg naar boven te wijzen en koffie te serveren. 62 man tegelijk is een hele opgave, maar dat liep heel soepel. Marc vertelde bij de koffie al het levensverhaal van Willy Naessens en zijn steeds groter wordende ondernemingen.
Daarna volgde de rondleiding met Marc die ook van alles bleek af te weten over de manege zelf, de organisatie daarvan, de paarden(rassen), het onderhoud dat voor al die paarden nodig is en de zeer vele koetsen die in de manege zo mooi opgesteld staan en geconserveerd worden. De broodjeslunch die daarop volgde was uitstekend verzorgd, met broodjes die iedereen zelf kon uitzoeken en afhalen.

Naar de Markt in Oudenaarde was een ritje van een kwartier en toen had iedereen een uurtje vrij om naar wens om het terras te gaan zitten, of de op en rond de markt wat rond te kijken. Met dit heel goede weer waren de terrassen snel gevonden en door menigeen bezet. Wethouder Verroen uit Bergen op Zoom sloot bij ons gezelschap aan.
Verdeeld in drie groepen hebben we de tentoonstelling bezichtigd. De gidsen wisten ons heel veel over de tijd van Margaretha van Parma en de voorwerpen die uit die tijd waren verzameld, te vertellen.
Daarna met de bus naar Mater. Precies kwart voor zes waren we daar volgens schema.

Het restaurant had met de totaal toen 65 man wel een uitdaging om iedereen snel aan een glaasje en aan eten te helpen, maar iedereen genoot van de gezellige en smakelijke maaltijd.
Keurig om even over half tien waren we terug in Bergen op Zoom. Alom tevreden mensen om ons heen! Het weer had die dag ook meegespeeld. Het was een prachtige herfstdag.
Dat alles maakte het dagje Oudenaarde heel bijzonder! Dank aan de mensen van de VZW Oudenaarde. Zij faciliteerden mede deze reis.